Pokud Vás již omrzelo kupovat produkty, u kterých nevíte, jakého jsou původu a máte rádi si dát dobré uzené, je udírna skvělá volba.
V domácí udírně si můžete vytvořit dle vlastní fantazie skvělý sýr z tvarohu třeba s příchutí chilli papriček, s ořechy, různým kořením, nakládanými houbami, fantazii se meze nekladou.
Skvělá je uzená šunka, kterou si připravíte z masa od svého osvědčeného řezníka, která bude obsahovat opravdu 100% masa, protože budete vědět, z čeho jste si ji vyrobili.
Skvělé jsou různé klobásy, které si můžete ochutit, jak máte rádi, ostré kabanosy, párečky, žebra, vepřové koleno, nemluvě o skvělých uzených rybách.

Takový uzený kapr, makrela, tolstolobik, prostě jakákoliv ryba se rozplývají na jazyku.

Udit můžete i drůbež, skvělá jsou uzená kachní prsa, kuřecí stehna.
Samozřejmě během nejbližší doby přidáme na stránky námi osvědčené recepty i foto z domácího uzení.
Udírnu Thermowind můžete používat i na balkóně v bytě.
Veškeré příslušenství potřebné k domácímu uzení jsme schopni dodat, příslušenství budeme průběžně doplňovat.
Taková oslava s domácími uzenými výrobky, když víte, co jíte, je k nezaplacení.
Věříme, že kdo si zakoupí domácí udírnu, propadne kouzlu uzení stejně, jako my.

KTERÁ ELEKTRICKÁ UDÍRNA JE PRO VÁS NEJLEPŠÍ

Bez ohledu na to, zda začínáte své dobrodružství s uzením nebo pokud již máte zkušenosti s dřevěnými nebo zděnými udírnami, připravili jsme pro Vás tento stručný průvodce, který Vám pomůže vybrat nejlepší udírnu pro Vaše potřeby. Níže jsou nejdůležitější kritéria, která musíte zvážit při nákupu a výběru elektrické udírny.
  
1. Frekvence a účel uzení

Nejdůležitější otázkou při výběru elektrické udírny je, jak často a pro kolik lidí budete udít. To je důvod,
proč musíte popřemyšlet, jestli zahradní udírna bude používana pouze sporadicky, anebo budete často udit velké množství výrobků. Proto by jste se měli rozhodnout, zda si vyberete elektrickou udírnu s menší kapacitou pro časté uzení několika výrobků nebo velkou udírnou pro uzenní mnoha uzenin najednou.
  
2. Specifikace udírny Thermowind
Níže jsme připravili specifikaci našich produktů. Doufáme, že Vám pomůže při výběru nejlepší udírny.

2.1 Vestavěný ventilátor, regulace kouře, funkce osušování a termooběh - všechny modely
Vestavěný ventilátor usnadňuje přípravu a osušování výrobků před uzením. Funkce tepelného oběhu (termooběh) současně umožňuje správné rozložení kouře a teploty v udírně a také ovlivňuje rovnoměrné zabarvení uzených výrobků.
Kromě toho máme možnost ve všech udírnách regulovat kouř, což nám umožňuje mít větší kontrolu nad uzením, konečným výsledkem a chutí našeho uzeného masa.

2.2 Libovolný rozměr štěpek - všechny modely
Jednou z největších předností našich generátorů je svoboda, kterou dáváme našim zákazníkům při výběru a užívání dřevěných štěpek. Díky tomu můžete použít různé druhy štěpek bez ohledu na jejich velikost nebo druhy dřeva (listnaté stromy). Kromě toho je také možnost použití různých přísad pro štěpky (např. cukr, jalovec nebo bobkový list) ke změně vůni nebo chuti uzeného masa.
 
2.3. Kouřový filtr - všechny modely
Nejdůležitějším kritériem při výběru každé udírny je kouřový filtr, který nám umožní zdravé uzení v důsledku omezení ukládání dehtu na výrobcích. Díky inovativnímu používání kouřového filtru ve všech našich udírnách (konkrétně v kouřových generátorech) se chceme postarat o zdraví našich zákazníků, stejně jako o chuťové hodnoty výrobků.

Kouřový filtr před použitím a po dvou uzeních.

2.4. Regulace teploty, uzení za tepla a studena a nezávislost na povětrnostních podmínkách - všechny udírny
Regulace teploty má velký vliv na komfort a kvalitu uzení, a to díky neomezeným možnostem uzení různých pokrmů a mnohými způsoby. také udržování teploty bez ohledu na počasí (okolní teplota nebo vítr) je usnadněno použitím regulátoru teploty a teploměru, který ukazuje teplotu v udírně.

2.5. Přírodní izolace (korek) - THW1904, THW1921 a THW1922
Ve všech našich největších byla aplikována přírodní izolace, která ovlivňuje stabilizaci teploty a snižuje
tepelné ztráty a současně neztrácí své vlastnosti a nerozkládá se s časem nebo pod vlivem zvýšené teploty.
 
2.6. Snadné čištění
Díky použití nerezové oceli při výrobě našich udíren je proces čištění mnohem jednodušší a umožňuje
použití běžně dostupných čisticích prostředků. Díky možnosti sundání udicí komory u větších modelů THW1921 a THW1922 je zároveň samotné čištění mnohem pohodlnější.
 
2.7. Spotřeba energie
Často se také setkáváme s otázkou, která z našich udíren má nejmenší spotřebu energie. Všechny naše udírny jsou vybaveny stejnými ventilátory a topnými tělesy. Proto všechny naše udírny mají téměř stejnou spotřebu energie.
 
Na závěr
Bohužel při výběru udírny je třeba vzít v úvahu mnoho faktorů. Rozhodnutí však bude pro nás snadnější, jestliže už víme, jak často, co a kolik budeme udit.
Pokud bychom se měli rozhodnout na jeden model, doporučili bychom udírnu THW1901 pro začátečníky z důvodu své ceny a velikosti.
Doufáme, že jsme Vám alespoň trochu usnadnili výběr udírny. Pokud však máte otázky nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.